Projekt mjölkfri, del 1

Hela sommaren har Iris haft utslag på kroppen, det ser ut som nässelutslag ungefär. Det började på högra låret men spred sig sakta över båda benen, magen och ena armen. Rådgivningstanter har kollat på det och jag har pratat med läkare. Ingen fara, det går om, smörj med hydrocortison. Det hjälpte inte så jag slutade. Hon har varit dålig i magen också, ena dagen kämpat med bajsandet och andra dagen levererat 8 fulla blöjor. Humöret har varit svajigt och hon har helt enkelt inte varit sig själv riktigt. I förrgår bestämde vi oss för att testa en helt mjölkfri diet för att se om det skulle ändra läget. Efter två dagar och en natt har detta hänt:

- utslagen på benen börjar försvinna. De finns kvar ännu men är inte röda och upphöjda längre. Utslagen på arm och mage har även de ändrat och ser inte lika "färska" ut.

- natten gick otroligt bra! Den senaste månaden har hon varit vaken flera gånger i timmen vissa perioder av natten, varit ledsen och haft svårt att somna om. Vissa nätter har hon druckit 2 flaskor välling för att över huvudtaget kunna sova. Hon har sovit åtmisntåne halva natten i vår säng.
Nu somnade hon bums och sov hela natten, tre gånger hörde jag att hon var vaken men hon somnade om själv i sin egen säng. Inget gråt, ingen välling och noll minuter i vår säng.

- hon bajsade en gång idag och bajset var inte löst eller gulaktigt som det varit den senaste tiden (ursäkta infon).

- idag (andra dagen) har hon ätit otroligt bra! En gröttallrik+ en hel banan till frukost, maletköttsås, pasta och gurka till lunch, en rågbrödsmörgås till mellis, maletköttsås, pasta och kokt morot till middag, bär till mellis, en stor gröttallrik och ett glas hemgjord havreproteinshake med hallon till kvällsmål. Hon har ätit själv, utan krångel och med god aptit. Hon har druckit ordentligt med vatten, både till målen och däremellan.
Vilken otrolig skillnad! Vi har fått kämpa med maten, hon har ätit lite och inte så gärna. Vi har distraherat med böcker och pyssel för att få i henne något överhuvudtaget vissa måltider.

- hon har varit glad och pigg. Idag var en total helomvändning från de gnälldagar vi haft så många av på sistone. Hon är fortfarande envis och trotsar och blir gnällig strax före matdags men det är ju bara normalt. Den stora skillnaden är också hur pigg hon verkar! Hon har helt struntat i tutten och gosan idag, inte gått omkring med tutten halvt i munnen och gosan i handen, gnällandes och hängandes i byxben. Hon hoppar och skuttar mer och leker hela lekar, inte bara lite småplock nu som då.

En mor känner sitt barn bäst sägs det och jag ser att mitt barn mått bra idag. Bättre än på länge. Det återstår att se om det faktiskt beror på ändringarna i kosten eller om det bara var ett sammanträffande. Vi ska träffa rådgivningsläkaren i slutet av augusti och jag ska då redogöra för hur det gått, så här var första delen. Nu håller vi tummarna!

Kommentarer
Postat av: Syster 1

HURRAAA!!! Åh va härligt att det verkar funka!

2010-08-06 @ 09:41:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0