Allt och inget

Vi hade en fin midsommarhelg. Mycket lek, mycket mat och mycket vila. Vackert så. I går firade vi bästa Madicken som fyllde 1 år, helt otroligt. Tiden går ruskigt snabbt.

Iris har det bra, hon lär sig nya saker och ord hela tiden. Nu kan man verkligen kommunicera med henne, hon gör sig förstådd med ordkombinationer och kroppspråk. Envisheten håller i sig och den egna viljan växer för var dag. Det nyaste tillskottet i familjen katten Sissi skänker många glada stunder, Iris är totalt förälskad. Nu leker de där ute också båda två, kissen går några meter efter Iris och spanar vad hon gör, Iris babblar och babblar väl medveten om var katten går. Tack vare vårt nya staket kan jag låta dem vara ute själva, det är otroligt skönt. Tusen tack igen morbror Bäbbi för all hjälp med staketet! Det underlättar verkligen min vardag.

På tal om min vardag är vi inne i vecka 19+2 magen och jag. Jag mår fortfarande fint men nu börjar oron komma smygande. Jag vet inte vad det beror på men nu plötsligt har jag börjat tänka på allt som kan gå fel ,och det blir en väldigt lång lista. Jag vet att det är helt normalt och att jag nog haft tur som lyckats undvika det hittills. Man oroar sig som gravid och man oroar sig tusen gånger mer sen då ungen väl är född och fullt frisk. Nästa vecka får vi ju mer info om tvåan där i magen, det ser jag fram emot.

Iris var så trött ikväll fast vi sov länge imorse. Det är utmattande att vara nästan två år och att ha så mycket att göra på dagarna. Älskade unge.

En lång dag

Ännu en sen kväll (med mina graviditetsmått mätt), det är fotbollen som ställer till det. Typiskt. Iris har sovit länge på morgnarna nu så det gör inte så mycket.
Idag fick väckarklockan väcka oss kl 9. Vi hade tid till en försenad 1,5-års kontroll till rådgivningen. Vår stora unge är nu 22 månader, jag vet inte hur det gick till, och väger 10,4 kg. Nu minns jag inte längden på rak arm, ska kolla rådgivningskortet imorgon. Lång var hon iallafall, tidigare har hon legat under både vikt- och längdkurvan men nu var längden lite på övre kanten.
Hon skulle visa att hon kunde knipa tag i en liten kula på ett snöre med båda händerna och sen bläddrades det i lite böcker för att kolla ord och uppfattning. Iris var tyst som en mus för första gången på ungefär 22 månader men jag kunde ju intyga att hon pratar en del annars nog ibland. Då läkaren plockade fram örontittargrejen ryckte Iris till och sa allvarligt åt läkaren: "NEJ Ijis! Mamma tä, jåå-å." Och pekade på mitt öra. Tänk att hon minns hur grejen ser ut och att det inte är så trevligt att få den i örat, mycket bättre att offra sin mor istället.

Efter rådgivningsbesöket handlade vi mat och hälsade på pappa på jobbet. Iris såg en grävmaskin och satte sig på marken med en trip i handen och skulle absolut inte stiga upp, det var alldelews för spännande. Så då såg vi på grävmaskinen och drack trip.

Hemma föll Iris i en slags lekkoma. Det händer nu som då att hon på egen hand börjar med en lek och sen bara leker och leker utan att bry sig om något annat. Hon hade sin bebis i vagnen och packade en handväska med en filt, tuttflaska, en mössa och lite leksaker. Sen gick hon omkring där ute och skuttade. Hon stannade med jämna mellanrum och torkade dockan runt munnen, bäddade med filten och gav välling. Sen packade hon väskan igen och gick vidare. Jag såg min chans och storstädade hela nedre våningen. Alla mattor flög ut och golven skurades blanka och fina. WC:n fick sig en rejäl omgång också.

På eftermiddagen fick vi besök, Frida och Jacy kom med cykeln och kidsen blev glada att se varandra. De lekte på gården och vi picnicade på en filt. Då de cyklat hem tillbaka kom V hem och tog med sig Iris för att lämna tillbaka en möbel åt en kund. De var borta över en timme och jag såg på fotboll. Märklig känsla, klockan var 7 och jag hade inget att göra. De kom hem, Iris badade länge och väl och tog sedan natten. Jag jagades av myggor en timme i hamnskogen men njöt ändå av lugnet och den friska luften. Mera motion åt folket.

Imorgon har vi inga planer. På eftermiddagen ska vi hämta kissen , jag ser så fram emot att se Iris min då vi tar med den i bilen. Kameran ska absolut med.

Rådgivningsbesök

Idag, vecka 18+3

Hb: 135
RR: 110/70
vikt : +200 gram (från inskrivningen)
sf-mått: 15,5 cm
fosterrörelser: ++
pulsfrekvens: + 145 slag/minut

Jag jämför med graviditeten med Iris, vecka 19+1

Hb: 116
RR: 116/65
vikt: + 4 kg (från inskrivningen)
sf-mått: 19 cm
fosterrörelser: +
pulsfrekvens: + 150 slag/minut

Jag fick en OK-stämpel och tid till ny kontroll om en månad. Rådgivnibngskvinnan påpekade att det normala är att gå upp 2-5 kg under graviditetens första halva och att jag bara gått upp 200 gr. "men nåja, du ser ju inte direkt undernärd ut heller så det är väl inget att oroa sig för". Tack för den. Men oroar mig gör jag inte, man hinner nog bulla upp sig mot slutet ändå.
Jag trivs verkligen med att vara gravid, hittills iallafall. Det känns otroligt att ha en kropp som klarar av att producera en livs levande och fulltt utvecklad människa från

En måndag

Måndag idag, ny vecka. Ny lång jobbvecka för V, en vecka av tumistid i kvadrat för mig och Iris. Iris ja, vi har verkligen kommit i en ny fas av trotsandet. Förr var det några saker som hon krånglade med, nu är det ALLT. Med krånglar menar jag att hon sätter sig på tvären, vägrar samarbeta,vägrar att ens titta på mig och skriker NEEEJ NEEEEJ NEEEJ hela tiden. Att komma iväg imorse tog över en timme. Hon ska göra allt själv, nyaste nytt är att hon ska sätta fast bältet i bilstolen själv. Hon kan ju självklart inte det men skriker, ropar, fäktas, drar ut armarna ur bältet och bits så fort jag försöker hjälpa henne. Jag har tålamod och låter henne försöka för att hon förhoppningsvis ska tröttna snart men det gör hon ju aldrig. Säger jag åt henne på skarpen så tittar hon mig rakt i ögonen, säger en lång arg ramsa och trotsar sedan dubbelt så mycket.

Ibland känns det lite hopplöst men oftast måste jag gå bort och skratta. Herregud vilket sprutt det finns i vår fröken. Hon är så självsäker och så förbenat envis. Dagen fortsatte med kusintortyr, mattrots, mera biltrots, sömnvägran, mera mattrots, arga skrik och stamp i golvet. Då var klockan 16 och pappa kom hem för att äta. Puss och kram, gull och rosenknoppar. Världen var åter vacker och enhörningarna pippade som kaniner. Pappa åker tillbaka i jobb och Iris går tillbaka till att trotsa. Jag försökte aktivera henne till max för att hon skulle glömma bort sig lite men vad vi än gjorde kunde hon sätta sig på tvären. Som ett sista försök åkte vi på en cykeltur, det fungerar alltid. Alltid. Vi hinner 30 meter före hon skriker som en gris och drar av sig skorna och cykelhjälmen. Kvällsproceduren tog tre ånger längre än vanligt och utan Teletubbies på USB-stickan hade jag fått lägga ungen i säng med skitiga stövlar på och ett minirivjärn med vitlöksgegg i handen (jag vet inte varför hon absolut skulle hålla i det).

Jag förstår att vi bara sett toppen av isberget ännu men än så länge känns det bättre än väntat.  Det bådar gott för framtiden .Vi har många, många månader och år kvar av prövningar Iris och jag. Vissa kan hålla andan länge under vattnet, andra hanterar stressen på jobbet utan problem och löser svåra uppgifter i sitt arbete, en del presterar som bäst i skolan under hård press. Att orka vara en bra och rättvis mamma till sitt barn i tuffa och ensamma perioder är också en prestation som heter duga. Jag är säker på att vi även den 20e juni nästa år har trots och skrik i huset och jag hoppas verkligen att vi även har tålamod, lugn och trygghet.

Nu ska jag ta itu med röran som uppstått under dagen, koka en kaffekopp och vika flera maskiner tvätt. Loppan i magen sprattlar och påminner mig om sin existens. Tänk att vi ska ha en bebis i huset om några månader! Om lite mer än två veckor får vi veta om det blir en lillebror eller en lillasyster, då blir det säkert mer verkligt. Iris kommer att bli en bra storasyster. Hon kommer att nita skiten ur alla som ens tänker på att bråka med hennes syskon. Hennes nyaste ord är föresten bebis. Ganska passande.

Imorgon ska jag på rådgivning, skaffa lite kattgrejer med Iris och fira födelsedag i Lepplax. På onsdag får vi en ny familjemedlem och om Iris får välja kommer den att döpas till Sissi.

Note to self: lägg aldrig vanligt diskmedel i diskmaskinen fast du är trött. Det blir klottigt och du blir bara tröttare.


Trötta

Oj vad trötta vi har varit idag hela familjen. Vi sov till 9.30 men var ändå hängiga och sega hela förmiddagen. Iris och jag tupplurade 3 timmar på eftermiddagen men somnade ändå båda två i bilen till Lepplax. V böt bromsklossar och Iris fick leka av sig lite. Nu sover hon igen och jag har städat lite, tvättmaskinen snurrar för tredje gången idag ocg magen kurrar hysteriskt. Imorgon måste vi handla. Nu måste vi sova. Godnatt.






Ett av de många lyckade försöken till ett vettigt foto av Iris+förälder.Hon har inte tid att vara med på bild. Så det så. 

Du och jag

Iris saknade verkligen sin flickkusin då vi var borta. Hon började och slutade varje dag med samma ord, Dicki. De träffade varandra en stund igårkväll och Iris har babblat Madicken hela dagen idag. Hon har satt på sig skorna och mössan flera gånger och sagt hejdå åt oss, då vi frågat vart hon ska har hon svarat : Dicckiiii! med världens smile. Hon ramlade och blev ledsen och då jag frågade om mamma ska pussa henne sa hon : neeee, dicki! med gråten i halsen. Vi har tittat på bilder på datorn och pratat om Madicken hela kvällen men eftersom de är borta får hon vänta någon dag ännu förrän de träffas. Tänk att två så små barn kan vara så fästa vid varandra. De kommer inte alltid överens men blir ändå strålande glada då de träffas, småkosingarna. 





Flickorna äter mellis på mostis terass.

Vecka 18/40

Magen växte rejält under veckan vi var borta, nu ser jag verkligen gravid ut. Jag känner mig inte så gravid däremot. Inget speciellt, lite yr fortfarande men thats it. Natten vi spenderade på flygfältet i London var dock jobbig med kulan. Inga sittplatser och sparsamt med riktig mat att äta så jag mådde riktigt illa och ryggen värkte fruktansvärt mycket. Jag kan fortfarande röra på mig bra men stödbältet är numera ett måste under promenader. Potatiperioden är förbi och nu är jag inte sugen på mat överhuvudtaget. Det lockar inte alls att koka ihop något men mat måste man ju ha. Ingen halsbränna ännu, stödstrumporna hänger troget med och mudden på mammabyxor´na får vikas ner för att göra det bekvämare. Nästa vecka är det dags för rådgivning. Hittills har iallafall graviditeten varit tusen gånger enklare än med Iris så tummen upp för det!


i var

Borta bra

men hemma bäst! Vi har haft en rolig resa med mycket program. Iris har varit så otroligt duktig, med långa resor, nya ställen och människor, ingen dagssömn. Hon trivs tydligen med att vara på resande fot. Flygresorna (4) gick utmärkt förutom den första (Tampere-Stansted) som gick lite mindre bra. Ryanair är inget att rekomendera för gravida med en vild nästan 2-åring i famnen. Det fanns inte en chans att ens slippa upp för att gå på WC men det hade inte gjort något om jag kissat på mig för man svettades så av värmen så ingen hade märkt det.
Vi har träffat massor av folk, sett så mycket vi hunnit av naturen, vandrat, zoo:at, ätit potatis, shoppat i Dublin och sett massor av djur. Iris trivdes så otroligt bra på gården. Hon steg upp med tuppen, släppte ut hundarna, var med och mjölkade korna, matade fåren och hönorna och pajade kalvarna före vi andra ens ätit frukost.
Vi har upplevt stora kulturskillnader och njutit av en vecka utan TV och dator. Men nog är det skönt att vara hemma ändå och första natten tillbaka i egen säng sov Iris 14 timmar.



Andra gången gillt

Jag hade svårt att sova inatt, jag tvättade stödstrumporna igår så benen var svällda och kryllade av myrkryp bara för att jag inte hade på dem en dag.
Jag låg och tänkte på bebistiden med Iris, hur förvirrrande det stundvis var. Jag känner mig tusen gånger mer redo och många gånger klokare nu. Samtidigt känns det lite vemodigt, jag kommer inte att ha tid att låta bebisen sova i famnen så mycket som Iris gjorde, jag kommer inte ha tid att snusa bebisdoft hur länge jag vill och jag kommer knappast att få lika många lugna och sköna amningsstunder. Hur ska man orka med allt kvällsskrik då man inte hunnit vila alls under dagen, hur ska man orka med Iris tidiga morgnar då man ammat hela natten.  Det löser sig säkert och jag är säker på att det på många sätt blir enklare med tvåan också.

En liten lista ska jag plottra hit iallafall, så får jag småle åt den sen då nästa bebis är stor och jag igen har hunnit samla på mig mer erfarenhet.

Med nästa bebis:

- ska jag sova på nätterna då ungen (ungarna) sover. Jag kunde inte slappna av alls med Iris, jag var säker på att hon skulle sluta andas om jag somnade. Riktigt så blev det ju inte

- ska jag amma längre!!!!!! Jag slutade amma då Iris var 3,5-4 månader. Dels för att hon verkligen krånglade och vägrade att ligga "inåtvänd" och äta, det ledde till att produktionen blev väldigt ojämn och det blev obekvämt för mig. Jag trodde att hennes slinger-och-makaronspärr-period ALDRIG skulle gå om, det kändes helt enkelt meningslöst att ens försöka längre. Hon hann dricka flaska en vecka och sen förändrades hon helt, men då var det förstås för sent att börja amma igen. Jag HATAR att diska, koka och klotta med flaskor. Att Iris dessutom inte tålde ersättningen och vi tvingades att köpa receptbelagd och svindyr specialersättning i pulverform (!!!) från apoteket gjorde processen ännu jobbigare. Flaskorna hänger ju med ännu och jag har verkligen fått nog. Så nästa gång ska jag vara mera uthållig med amningen, jag trivdes verkligen med det sålänge det fungerade någorlunda.

- ska jag vänja ungen med mera ljud då den sover. Det kommer ju att ske ganska automatiskt iofs... Vi var livrädda att väcka Iris då hon sov de första veckorna så vi tassade omrking och var tysta som små möss. Allt annat än praktiskt sen då hon blev större och vaknade av minsta lilla ljud

-ska jag inte lyssna så mycket på rådgivningen. Jag känner mitt barn bäst och vet om det äter eller inte. Högst antagligen får vi en till spinkis och får säkert höra lika mycket tjat om vikten från rådgivningens sida. Jag förstår att det är deras jobb men det är inte roligt att tvingas väga ungen varannan vecka och varje gång få höra samma sak. Om babyn äter bra och är otroligt aktiv så är den inte undernärd.

- ska jag vänja babyn att sova inne (om det behövs ) direkt från början. Det lär också komma automatiskt pga årstiden. Iris började sova inne först då hon var 1 år och 5 månader och många gånger hade det varit så enkelt att bara lägga henne i sängen här inne och på så sätt slippa allt det bökiga kring vagnsovandet. Jag tycker nog att babysar ska sova ute om vädret tillåter men ibland fungerar det ändå inte och då är det praktiskt att kunna sova inne.



Inte ikväll

Jag hade tänkt packa ikväll men jag orkar verkligen inte. Nu väntar jag bara på att tvättmaskinen ska plinga till så att jag kan hänga tvätten och sen krypa ner under täcket. V hade tänkt vara ledig imorgon men han hinner inte det så jag och Iris får packa och fixa själva. Frågan är bara hur mycket extra rum vi ska lämna i resväskan för eventuella uppköp under resan. Jag ska ha en bröllopsklänning (inte brudklänning) och preggokläder. Kikade just på Topshop och de hade väldigt mycket fint.

Nu sa det pling i badrummet, dags att hänga tvätt.

Inte ikväll

Jag hade tänkt packa ikväll men jag orkar verkligen inte. Nu väntar jag bara på att tvättmaskinen ska plinga till så att jag kan hänga tvätten och sen krypa ner under täcket. V hade tänkt vara ledig imorgon men han hinner inte det så jag och Iris får packa och fixa själva. Frågan är bara hur mycket extra rum vi ska lämna i resväskan för eventuella uppköp under resan. Jag ska ha en bröllopsklänning (inte brudklänning) och preggokläder. Kikade just på Topshop och de hade väldigt mycket fint.

Nu sa det pling i badrummet, dags att hänga tvätt.

Vecka 17 (16+2)

Om några veckor är vi redan halvvägs, helt ofattbart. Jag mår så bra! Förra veckans bakslag är som bortblåst (och nästan bortglömt för den delen). Jag mår inte illa, jag har inte ont någonstans. Lite yr om jag stiger upp för snabbt men det kan jag leva med. Jag sover bra om nätterna, om Iris sover då förstås. Upp och kissar bara en gång. Ingen värk i höft eller rygg, tack och lov. Vikten ligger på samma som vid inskrivningen. Jag är fortfarande extremt sugen på husmanskost och nu även panini med skinka. Jag skulle kunna äta en varje dag, mums. Jag orkar hålla samma tempo som Iris på dagarna, att hälla ut badvattnet på kvällarna börjar dock bli lite kämpigt (pga yrseln) men V får göra det då han kommer hem.

Jag försöker röra på mig sålänge det känns bra i kroppen. Ett tips till alla gravida i Jakobstadstrakten är hamnskogen! Jag stoppar Iris i vagnen med något mellanmål i handen och en trampar jag några varv runt banan. Mjukt och bra underlag och med alla kullar och krön (plus vagnen som ska skuffas) får jag en bra intervallträning som får mig att flåsa ordentligt om jag håller tempot uppe. Det är alltid bra att träna i intervaller, under graviditeten är det dessutom praktiskt. Träingspassen behöver inte bli lika långa och det ger dig en god kondition och uthålling inför förlossningen.  Att cykla är också bra, det belastar inte på samma sätt som promenader gör. Snart ska jag också börja simma, som gravid är det viktigt att alltid ha med ett mellanmål att äta i omklädningsrummet.

Jag känner loppans rörelser flera gånger om dagen. Det snurras och sprattlas och jag njuter. Jag hade glömt hur det känns. Jag tittade igenom Iris pyttesmå bebiskläder en dag och hade svårt att hålla tårarna tillbaka. Så liten hon har varit! Hur ska vi kunna ha en liten bebis i huset som nu är vana med en självständig fröken som ser till att det blir som hon tänkt sig. Kanske vi ska klara det ändå... :)


Dan före dan...

Nu är det bara två dagar kvar tills vi åker iväg på semester. Det ska bli så roligt att få resa med Iris, och med V då förstås. Vi ska in till stan idag och handla det sista vi ska ha med oss. Stödstrumpor, Rennie, panadolsuppar och lite småpyssel att underhålla Iris med. Och öronproppar eftersom vi lär få sova ut några morgnar. Jag gav instruktioner om blöjuppköp och bilstolshyrning åt svärmor så det borde vara fixat då vi kommer fram.

Iris sov länge idag, det passade extra bra eftersom V hade lite ledig tid från morgonen så vi sov till 8.30 hela familjen. Sen hälsade vi på kissen som ska flytta hit till oss. Iris var alldeles tagen av kattungarna, hon babblade om dem hela vägen i bilen till Purmo sen. I purmo vattnade vi blommor och hälsade på stora katterna där. En hel del hopp på studsmattan hann Iris med också. På hemvägen stannade vi vid en hästhage och tittade på flera hästar. Iris såg på ett hästprogram på barnkanalen igårkväll och blev helt till sig att se dem i verkligheten.

Nu ska jag stoppa i en maskin tvätt och ladda babymonitorn som ska med på resan. Resvagnen borde tvättas lite också. Ha en bra dag!

99 av 100..

..dagar är vardagen med Iris ingen större match. Idag kom dagen då det kändes lite jobbigt. Ungen var på världens förstörarhumör redan från morgonen. Hon har klottat med allt överallt, slängt, förstört och rivit sönder allt i sin väg. En vägg har målats om och många saker har limmats. Tålamodet har skarvats till det oändliga och jag har känt mig så otillräcklig som mamma.
Jag fick avlastning i ett par timmar på eftermiddagen och städade vinden. Jag föll nästan ihjäl mig i trappan med dammsugaren och under kvällspromenaden märktes det att ryggen hade fått lite stryk i fallet.
V överraskade oss och kom hem lagom till nattningen, så skönt det var att få hjälp med kvällsgröten och badet. Iris åt en vuxenportion havregrynsgröt då hon fick klistra klistermärken på sin pappa och var glad och nöjd då hon själv traskade iväg till sängen. Somnade gjorde hon genast.
Jag gick iväg på en promenad och rensade skallen medans V fixade lite kontorsjobb här hema. Nu har han åkt iväg igen och jag ska bädda sängen med nya, fräsha lakan. Imorgon får jag och Iris lunchgäster, skoj!

Godnatt på er.

När du får oväntat besök...

Då jag vädrade våra täcken imorse (herregud, vilken 20-åring gör det egentligen?!) såg vi en katt som satt utanför sovrumsfönstret och jamade. Iris fick väldigt bråttom ut för att hälsa på kissen och alla som sett Iris live vet att hon inte är den försiktigaste 1,5-åring som finns. Katten brydde sig inte ett piss fast Iris kramade, pussade och hade den i famnen. De var bästisar i en timme. Lekte i sanden, gick runt huset, var inne och åt matrester under bordet och gosade massor. Iris babblade och babblade och katten jamade tillbakas, den gick bredvid henne hela tiden. Helt sjukt. Sen började de regna och katten försvann. Iris grät och var alldeles hjärtekrossad.

Slutsats: jag får ge vika och låta V skaffa en kattunge åt Iris då vi kommer hem från Irland. Jag är en mjukis.

Att tänka om

De senaste månaderna har varit väldigt stressiga jobbmässigt för V och jag och Iris har varit på tumis varje dag och kväll. Man får tänka om och man får ändra sig. Hatten av för alla ensamstående föräldrar, ni gör ett otroligt jobb!
Jag har alltid varit en tidsoptimist och alltid tänkt att jag ska göra så många saker samtidigt. Det fungerar ju inte alltid riktigt och det blir lätt ett stressmoment att pressa in tusen saker på samma gång och dessutom ha en svårstyrd och trotsig 1,5-åring + bebismage. Så idag gjorde jag bättring och räknade med att stadsvesöket skulle ta 2,5 h fast vi inte hade mycket att göra. Tror ni inte att det för tusan tog hela 2,5 h att uträtta ett snabbt apotekbesök, lämna in bilder på framkallning och veckohandla. Att vi dessuom handlade precis i pensionärsruschen gjorde inte besöket kortare, Iris skulle prata med alla tanter och farbröder.

Väl hemma åt vi nypotatis, knackkorv och gräddfilssås. Sen var det redan sovdags för Iris. Jag ska städa och baka en rabarberpaj tills svärmor kommer på eftermiddagen. Biljetter ska bekräftas och de sista resplanerna göras. De åker på fredag och vi om en vecka. Sköööööööönt med semester och familjetid!

Cravings

Jag är sugen på husmanskost hela tiden. Riktig, äkta mat. Jag äter potatis flera gånger om dagen, helt sjukt. Jag gillar vanligtvis inte potatis det minsta. Nu kan jag vakna mitt i natten och helt seriöst överväga att gå ner och koka en potatis åt mig.
Jag planerar veckans matlista som bäst och , surprise, det blir en del potatis. Nypotatis blir det imorgon, mums!




Bloggarkiv: 1 juni 2009


Nu på förmiddagen har Iris suttit i en låda. Hur länge som helst. Så fort jag kom i närheten skrek hon så jag fick hålla mig borta. Tillsist blev hon så trött så trött men jag fick ändå inte lyfta bort henne. Tillsist kröp hon ut av ren utmattning. Envisa unge.
Hon har också gått några meter med lära gå-vagnen. Några staplande steg och mycket skratt. Hon är så duktig vår tjej. Nu sover hon och jag har massor att göra. Over and out.

Vecka 16 (av 40)


Ungefär såhär ser lilla loppan ut nu.


Igår blev jag väldigt illamående. Spydde av starka lukter, kändemig allmänt skakig och avstängd. Iris fick leka med sin flickkusin och jag vilade här hemma. Inatt var det inte bättre och magen värkte mycket mer än vanlig. Imorse var det lite bättre med jag blödde lite istället. Ringde åt mödrapoli i Kokkola och de ville ha in mig på kontroll. Allt såg fint ut, inget speciellt. Ultraljudsundersökningen visade en liten blodansamling på livmodern men inget att bekymra sig desto mer över.
Loppan sov och smaskade på sina fingrar men vaknade efter några buffningar och började sprattla och ha sig. Ultraljudet gjordes i 4D och det kändes helt otroligt att se hur pass utvecklad skrutten redan är! Läkaren sa att hon kunde ha avslöjat könet om loppan bara flyttat på benen lite. Tänk hur snabbt det går, hur snabbt allt utvecklas. Helt fantastiskt.



Medans jag satt i korridoren och väntade där på sjukhuset sköljde en stor våg av längtan över mig. Jag ser så fram emot att få åka dit för att få föda vårt nästa barn. Alla lukter, skyltar, lappar med öppentiden för cafe´t , ctg-maskinerna. Allt fick mig att minnas hur det var då Iris kom till världen. Tänk att man ska kämpa sig igenom alla timmarna igen, att se blicken i sin partners ögon då han håller det nya barnet i famnen för första gången. Hormonerna gör verkligen sitt ( jag grät som ett barn över Days of our lives idag, det säger en del) men ändå, jag ser fram emot november och värkar.
Det jag ser allra mest fram emot är att få visa lillabror/syster åt Iris. Fast hon inte kommer att förstå att bebisen är hennes syskon så ser jag ändå fram emot första mötet.



Lilla Iris, en vecka gammal.

RSS 2.0