En fin dag

Dagen började med att vi försov oss. Efter att jag snabbt klätt på Iris (som inte gillar att morgonstressa) och lämnat av henne vid mommos gasade jag iväg till sjukhuset. Där spenderade jag 6 underbara timmar. Utan mat. På vägen hem fick jag en PANGpunktering på riks8an och körde nästan i diket i 100 km/h. Grät nästan en skvätt men kom sen ihåg att jag hade McDonalds mat i basätet. Hade picknick på vägkanten i Edsevö i den iskalla vinden. Utan jacka. V hämtade mig och jag kom hem och satte mig på en tomat som Iris så fint placerat på köksstolen. Mina fina,nya jeansleggings blir aldrig mer som förr. Inte sittdynorna heller.
Nu sover Iris och jag ska försöka dränka mina känslor av starkt illamående. Bara 9 dagar kvar av antibiotikakuren. Jag tror stenhårt på positivt tänkande.

Nordanvind mot min kind

Klädde på Iris och skickade ut henne med pappsen ikväll, men USCH så kallt det var! Iris var iskall om händerna. Sabdlådan som var fuktig då dessutom var ingen hit. Kanske vi får ge oss för denna säsong? Iallafall då det gäller sandlådan...



No mercy

Iris kör på som vanligt och visar ingen hänsyn till mitt tillstånd. Men varför skulle hon? Det är ju mycket roligare att hitta på bus då mamma inte orkar springa efter och ajabaja. Syster 2 rastade henne på morgonen så jag fick ta det lugnt en stund, tack igen! Nu sover yrvädret och jag äter godis, tröstäta kallas det visst.
V smög iväg till jobbet 5.30 imorse så han borde komma hem redan kl 16. Något att vänta på alltså. Nu ska jag kämpa mig upp och ladda i tvättmaskinen. Ha en bra dag!


Hunted

Iris älskar makaroner och denna kärlek sätter sina spår i vårt hem. Vi har makaroner ÖVERALLT. Under kudden, på listerna,i leksakslådan, i och undersoffan, i tvättkorgen, under alla mattor,på trappan, i bokhyllan. You name it.  Snart utvecklar jag en allergi mot makaroner.


Nu? Nu då?












Lasagnen står i köket och väntar. Det här med att vara ensam hemma var ingen hit,  jag är en rastlös själ. Längatr efter smutsiga knubbiga fingrar och många slemmiga pussar. Hinner nog fixa lite hallonkräm också.

Slappsöndag

Iris sov till kl 7 imorse fast hon somnade redan 18. Mor och far tackar och bockar.  Bobborna verkar inte ge med sig och jag tvivlar på att jag någonsin kommer att kunna knyta på mig länkkiskorna igen. Vad är väl en bal på slottet...
V och Iris åkte iväg till Purmo just. Iris ska vara med sin farmor och V ska pyssla med ett och annat där. Jag har inte varit ensam hemma utan något speciellt att göra sen.. ja, jag minns inte när det har hänt sist. V föreslog att jag skulle plcoka fram chips och dipp och se idol-repriserna och det lät farligt lockande.

Rutiner

Dottern har stupat i säng efter en lång dag. Hon sov inte så länge ute i vagnen idag, därav den tidiga nattningen. Såg tillbaka lite i min gamla blogg och hittade några scheman över vår dag. OJ vilken stor skillnad, ungefär såhär ser våra dagar ut nu:

06.00 Pappa björn smyger iväg till jobbet, jag stiger upp och ger en sovandes dotter lite välling ihopp om att få sova en timme till.

06.30-07.30 Iris vaknar med buller och bång. Hon ropar PAAAAPPPAAA och vill stiga upp. Efter lite mys parkeras Iris framför TV:n och mor klär på sig och kokar gröt. Iris bajsar, får på kläder och får sin frukost.

8.00-9.00 Iris stökar och hänger mig i byxbenen medans jag städar, tvättar,plockar ur och i diskmaskinen, dammsuger, äter smörgås och läser tidningen.

9.00-10.30 Jag klär på Iris och hon kämpar emot allt vad hon orkar. Utelek. Oftast tvångsgästar vi någon här i Lepplax, stökar och äter lite hos dem.

11.00 Lunch. Iris äter själv, oftast makaroner+gårdagens rester. Mor plockar ur diskmaskinen och sopar upp efter Iris. Välling, ny blöja och ut i vagnen.

12.00-14.00 Iris sover och jag passar på att göra allt vettigt som ska bli gjort under dagen. Betalar räkningar, gör skolarbeten, plockar upp allting som Iris har spritt omkring sig här hemma, byter lakan, viker tvätt osv. Lunch och datorstund om tid finns.

14.00-16.00 Mellanmål.Vi leker här inne, bygger kojor, plockar lego, matar dockor. Om vädret tillåter drar vi på oss ytterkläderna och beger oss ut en stund. Vi får gäster/ besöker någon för att få tiden att gå.

17.00 Jag börjar fixa med maten och Iris hjälper till. Hon äter corn flakes och står och klänger på benen. Och smakar förstås.

18.00-19.00 V kommer hem och Iris blir överlycklig och världen är vacker igen. Vi slukar maten som tre hungriga vargar och myser på vardagsrumsmattan.

19.00 Iris får sin kvällgröt, badar och vi säger godnatt. Hon somnar genast och sover oftast till nästa morgon utan att göra väsen av sig.

19.30 -> Vigör saker som måste göras, V jobbar lite i kontoret och jag plockar undan efter maten och dagen. Sen tänder vi ljus,sätter på TV:n ochplockar fram något gott att äta.

23.00 Godnatt för oss också.

Varför inte?


Sjuk

Mor i huset är sjuk ännu. Mykoplasmabobbor härjar i mina lungor, allt annat än kul kan jag säda. Redan att stiga upp och gå till toaletten känns som ett maratonlopp. Flås,flås,flås. Iris sover sin förmiddagslur hos mommos, V jobbar och jag försöker att inte avlida. det var lördag idag visst?

-alexandra


Nystart

Välkomna allihopa! Jätte roligt att så många ville fortsätta läsa. Meningen med den nya bloggen är att ha en liten översikt över vem som läser, det innebär att jag tryggt kan ha med fler bilder och dylikt i mina inlägg. Dagarna hos oss här på Eirikasvägen bjuder inte på många lugna stunder, men av de få som fås har jag valt att ägna några åt bloggen. Allt som jag skriver sparas med jämna mellanrum för att både vi föräldrar och Iris ska ha minnen från hennes första år. Alla vänner, bekanta och släktingar som av en eller annan orsak inte ser så mycket av oss har ju förstås möjlighet att ändå hänga med lite.
Så, nu drar jag igång igen. Välkomna.

-alexandra


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0