MAAAAAAAAT!!!

Veckohandlingarna i vårt hushåll har sett väldigt olika ut från gång till gång denna sommar. Blöjor, kattmat, mjölk och kaffe finns alltid där i vagnen men resten kan vara precis vad som helst. Jag såg veckans mönster ganska klart då jag plockade upp varorna på rullbanden idag.

ett paket knackkorv
400 gram laxfilé
två grillade kycklingbröst
ett paket maletkött
ett paket kycklingstrimlor
två paket nötstek med pepparkant (smörgåspålägg)
ett paket prickikorv
4 helkötts grillkorvar
ett paket kalkonpålägg

Jag handlade för tre hela dagar framåt och V kommer att äta hemma max tre måltider sammanlagt.

Jag är verkligen konstant hungrig och min kropp skriker efter proteiner. Till frukost brukar jag äta en omelett (gjord på 3 ägg) med skinka eller annat korvpålägg, tomat, riktig grädde och massor av gräslök. Till det dricker jag två glas grapejuice och avsutar måltiden med en halv avokado. En timme går och magen skriker efter mat igen. Hur är det möjligt?! Imorse gjorde jag dessutom en liten shake med hallon, havremjölk och risproteinpulver och ändå gick det bara en timme tills jag var hungrig igen. Jag blir galen! Jag hatar att småäta mellan måltiderna utan jag vill hellre äta stadiga mål och låta magen vila däremellan men att då vänta ytterligare två timmar till lunchen blir ibland för mycket.
Mellanmålen som förr bestod av frukt har nu blivit utbytta mot matigare varianter. Två hårdkokta ägg och en rågbrödsmörgås t.ex. Jag dricker litervis med "extra" vatten (pga svullnaden i benen) varje dag och det brukar ju i vanliga fall verkligen påverka aptiten men nu spelar det absolut ingen roll.

Jag vägde mig igårkväll och hittills har jag gått upp 3 kg sen jag blev gravid så det är ju inget att tala om, speciellt inte eftersom jag har mycket vätska i kroppen. Jag vet att kroppen vet bäst själv vad den behöver men jag gör inget annat än äter hela dagarna. Känner någon annan igen sig? Kanske det är normalt för just dehär veckorna att man helt enkelt behöver mer näring och energi. Jag minns faktiskt inte hur det var under förra graviditeten, sockersuget var enormt stort men i övrigt åt jag ungefär som förr, tror jag iallafall.

Nu har Iris somnat så jag borde verkligen ta en tupplur själv, det blev inte många timmar sömn inatt pga pirrandet i benen. Idag har jag på stödstumporna hela dagen om jag så ska svettas ihjäl på kuppen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0