Svaren på frågorna

De blev ju inte så värst många men visst ska jag svara.

Vad jobbar din sambo med?

Min sambo är egenföretagare. Han snickar möbler, bygger hus och båtar, lägger tak, målar. You name it. Han är en riktig handyman och trivs bäst då han får göra något. Han är otroligt målmedveten och har många bollar i luften. Han jobbar mycket och hårt och är otroligt smart.

När har ni bf? Roligt med ett syskon åt iris :)

21 november är det beräknat att tvåan ska titta ut. Och visst är det roligt med ett syskon åt Iris! :)

Hej!
Studerar du något nu? Om inte så hur har du tänkt göra med studierna?

Nej jag studerar inte, och inte har jag en studieplats heller. Jag har min studentexamen och tänker inte stressa med vidare utbildning. Dels för att jag verkligen inte har en aning om vad jag vill göra och dels för att jag inte vill ta in den stressen i mitt liv just nu. Nu tänker jag njuta av Iris och magen och så får vi se hur läget ser ut om några år. Studera ska jag absolut göra. 

Är din pojkvän utländsk om Iris ska få dubbla medborgarskap?

Vijay är född på Irland och har därför irländsk medborgarskap, han är inte finsk medborgare. Därför får Iris dubbla medborgarskap.

Var "nya" bebisen planerad?

Vi viste tidigt att vi ville ha ett syskon till Iris ganska snabbt. Så ja, bebisen var planerad.

Hur ser du dej själv som mamma?

Jag är inte sträng, ofta för snäll. Jag är en total mjukis då det kommer till Iris, det gör ont i hela mig då jag ser henne ledsen och hon utnyttjar det till 100 %. Jag är inte så noggrann med små saker och lägger ingen större vikt vid att hon alltid ska vara ren runt munnen, ha matchande kläder osv. Jag försöker låta henne vara självständig och lära sig av sina misstag. Hon får klä på sig själv fast allt hamnar fel väg och gå själv i trapporna fast det tar tusen gånger längre tid än om jag bär henne.Hon får dricka själv ur stora glas fast jag vet att hon kommer att spilla förr eller senare.  Jag är väldigt pussig och kramig och tycker att det är viktigt att Iris alltid vet att hon kan krypa upp i famnen om hon vill det. Jag har också (enligt mig själv) förvånandsvärt bra tålamod med mitt barn, med tanke på hur mitt tålamod inte ens existerade före jag fick barn.
De dåliga mammaegenskaperna är nog att jag låter Iris köra med mig lite för ofta. Jag ser ingen poäng i att stå och ropa och vara sträng med en 1,5-åring som ändå inte fattar. Det resulterar i att Iris slipper undan med saker som hon egentligen inte borde. Jag har också svårt för att sitta hemma många dagar i rad då V jobbar 14 timmar, jag behöver mer mänsklig kontakt utöver den jag får med Iris.

Har du kvar dina kompisar från "förr"?

En del. Att bli mamma är en så totalt stor omställning och man blir faktiskt en annan människa, så helt naturligt får man bara mindre och mindre gemensamt med en del vänner. Dessutom är det så intensivt vissa perioder att alla människor utanför ens egna lilla bebisbubbla glöms bort. Många av mina kompisar från "förr" har aldirg ens visat intresse för att träffa Iris, få kom ihåg hennes födelsedag och bara ett fåtal hör av sig med jämna mellanrum. Men jag förstår dem till 100% och skyller på inget sätt på dem. Man växer ifrån varann helt enkelt.
Lite sorgligt är det och jag saknar verkligen att bara umgås med någon utan att bara prata om barn (så som det lätt blir med en mamma-vänner), någon som minns vem man var utan nerspydda kläder och som kan se förbi ens mammabeteende (som ALLA mammor har fast barnet inte är med). Men som sagt, vissa vänner växer man helt enkelt ifrån.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0