Näst intill blöjfri

Iris är nästan blöjfri nu, hurra! Hon har bara blöjan på sig då hon sover eller om vi är ute på längre ärenden. Jag trodde det skulle bli jobbigt att potträna henne men hon skötte det själv. I våras hade hon en period då hon skulle kissa på WC:n men pottan var absolut inget hon tänkte pröva. Den har stått framme i vessan ändå och plötsligt en dag gick hon dit, satte sig ner och kissade, torkade själv och hällde ut kisset i WC:n. Vi hejade, applåderade och high fivade och hon tyckte det var roligt. Sen dess kissar hon själv, vi får inte vara med på WC:n utan hon sköter det helt själv. Jag påminner henne aldrig heller utan hon traskar iväg då hon blir nödig " Iris fara kisa nu, kommer sen mamma"
Vi har en låda här nere där hon har sina underbyxor, eller "småttisar" som hon själv kallar dem. Det är ett stort projekt varje dag att välja vilka hon ska ha och det blir utställningar och omröstningar. Jag tror att det varit en stor del till att det gick så smidigt , att hon helt enkelt hellre ville ha fina småttisar än tråkiga blöjor. Hon är verkligen en riktig tjej om älskar kläder och småkrams.

Så mitt tips till de som funderar på att potträna är nog bara att inte stressa, det kommer. Skillnaden mellan då vi försökte i våras och nu då hon själv började i höst var helt klart att vi kunde kommunicera på ett helt annat sätt. Hon utvecklades massor under sommaren och har nu ett stort ordförråd och förstår oss på ett helt annat sätt. Att köpa fina småttisar och låta ungen klä på och av sig själv var nog också en stor del av framgången. Vi har klappat och hejat då det gått bra men inte lagt någon stor uppmärksamhet på de gånger det gått lite mindre bra. Och tålamodet får man än en gång skarva i både en och två gånger, det tar lite tid med kläderna och det blir inte rätt alla gånger, allt kiss hamnar inte i WC:n alla gånger hon häller ut det och ibland använder hon dubbelt för mycket papper. Sist och slutligen spelar det inte så stor roll, vi slipper att släpa hem blöjpaketen från affären och vi slipper byta geggiga kakkablöjor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0